Tiivistämisen polttopisteessä

Haastattelussa Tiivistetekniikan toimitusjohtaja Erik Törnqvist

 

Mikä on Tiivistetekniikka?

Olemme markkinoiden ainoa suomalainen tiivistevalmistaja. Yrityksenä meillä on yli 50 vuoden kokemus alalta. Olipa kyseessä pyörivän akselin mekaaninen tiiviste, laippa tai muu kohde, niin Mäkituvantieltä löytyy aina apua. Jos meillä ei ole tarjota valmista ratkaisua suoraan hyllystä, niin suunnittelemme ja valmistamme asiakkaillemme täysin kotimaisin voimin sopivan paketin.

 

Prosessiteollisuudessa jokaisen tehtaan olosuhteet ovat yksilölliset. Siksi meille on tärkeää perehtyä asiakkaidemme toimintatapaan ja laitteisiin. Tunnemme myös haastavimmat olosuhteet sekä vaaralliset materiaalit. Voimme sanoa, että Tiivistetekniikka on Suomen paras prosessiteollisuuden tiivisteosaaja. Paperi- ja selluteollisuuden tiivisteosaamisessa olemme maailman huippua.

 

Mitkä ovat yrityksen vahvuudet?

Joustavuus, nopeus ja valtava kokemus. Olemme tehneet tätä työtä vuodesta 1963. Asiat

on dokumentoitu tarkasti, joten tietoa on hyvin tallessa. Pystymme kaivamaan esiin monen tiivisteen ja siihen kuuluvan laitteen historian aina 70-luvulta alkaen. Ratkaisujen löytämisessä on tärkeää ymmärtää, miksi ja miten tiivisteen rakenne on muuttunut vuosien varrella. Osaamisemme tekee meistä joustavia ja pystymme ehdottamaan ratkaisua nopeasti.

 

Millaista porukkaa teillä on töissä?

Meillä on koossa loistava, noin 20 hengen porukka, jossa monilla on jo pitkät työurat ja runsaasti kokemusta. Meillä tiivistämisen syväosaajaksi oppii kokemuksen kautta. Koulutamme asiantuntijoitamme itse yhteistyössä Saksan ja Sveitsin päämiehiemme kanssa.

 

Sanomme usein vitsillä, että kasassa pitää olla vähintään 18,5 työvuotta, ennen kuin meillä pääsee nestoreiden puolelle. Viime vuonna yhdellä konkarilla tuli täyteen pyöreät 40 vuotta. Se on Tiivistetekniikan pisin työura tähän mennessä.